My Makeup Story

1:05 AM



1. How old were you when you started wearing make up? 
13 y/o - Baby Johnson compact powder, lipgloss, celak(pinjam kawan sebab duk asrama)

18 y/o- NYX eyeliner, Sephora pencil liner, Estee Lauder concealer (tapi tak reti guna). It just stop there because I know pretty much NOTHING about how to put on makeup properly.

21 y/o (this year!) - foundation, concealer, contour kit, liquid lipstick, eyelash curler, eyeshadop palette, highlight, and everything...

2. How did you get into make up?   
I love interior design, and small decoration. So last november 2015 I decided to bought a pretty & colourful makeup brushes to spice up my vanity, biar nampak girly sikit. So I purchased a Real Techniques Travel Essentials brush set. Setelah berbulan menghiasi meja, on February 2016 I decided to watch a makeup tutorial for the brush set. And I end up buying more makeup when I watch more makeup tutorial. And I LOVE makeup ever since.

3. What are some of your favourite brands?
MAC, Tarte, Laneige

4. What does make up mean to you?  
Hobby and to trick people into thinking I'm naturally flawless

Tapi I sedar diri muka I bukan stok stok Mira filzah ayu ayu

5. If you could only wear 4 products on your face, what would they be? 
Laneige BB Cushion, MAC lip pencil Spice, Catrice Bronzer, Becca primer

6. What is your favourite thing about make up?  
Empowering, & sisterhood. Makeup society ni memang stand for each other and help each other. Yang tak cantik rasa cantik bila pakai makeup dek di puji oleh makeup society. Ye lah kadang-kadang orang tu tak cantik pun bila dah makeup vogue kemain, tapi tetap dipuji credit to her awesome makeup skillz. Hahahahah. I love you gals

7. What do you think of drugstore vs high end make up?
High end ni memang lagi best, banyak choice yang berkualiti tapi seksa untuk yang tak berduit cam aku ni. Drugstore pulak kena cari betul-betul (baca reviews) product apa je yang berkualiti. Ye lah kalau main beli je even RM20 tapi kalau takleh pakai tetap membazir walaupun murah. RM20 tu boleh buat menabung untuk high end makeup!! Be smart girls

8. What is the one make up trend you've never understood?
Those crazy eyeshadow that look like you just join pertandingan poster anti dadah peringkat kebangsaan but you draw & colour the whole thing on your eyelids. It's insaneeee. Tapi kreatif gila. Tapi apa motif pun I tak tahu. Biarlah asalkan dorang happy.

You Might Also Like

4 comments

  1. mia jarang nak make up... huhuhu

    psssttt... Terima kasih sudi join Segmen Nak URL Blog #25

    Senarai peserta telah di update di http://www.mialiana.com/2016/09/senarai-url-blog-25.html

    Semoga berjaya... (^_^)

    - Mia Liana -

    ReplyDelete
  2. huuuu kita minat mekap tapi tak reti nak mekap T_T
    follow sini #515
    follow back and keep in touch yooo!

    ReplyDelete
  3. slmt bermekap! sy x mekap..leceh rsa..haha

    Salam singgah dari "http://www.mialiana.com/2016/09/senarai-url-blog-25.html" dan follow sini.

    ReplyDelete
  4. Selamat hari raya aidiladha :)
    Salam singgah dari http://www.mialiana.com/2016/09/senarai-url-blog-25.html

    Saya follow sini :)
    http://minimeyra.blogspot.my/

    ReplyDelete

Popular Posts

nuffnang ads

Instagram