#HOTD Ariani square satin

Assalamualaikum.

This is my first time pakai scarf from Ariani. Tak pernah interested pun selama ni dengan Ariani sebab dulu time brand ni mula-mula keluar ramai makcik-makcik yang beli. So nampak macam brand makcik makcik. Tapi sejak dua menjak dia release shawl, square yang plain and simple nampak elegant sikit. Cuma tak berkesempatan nak beli.

Square Satin Royale Fantasy Pink Light





























Kebetulan singgah Ariani sebab nak beli inner tudung, pastu terbeli satu square satin ni. Saje-saje nak try. I perasan ada yang jual satin yang bercorak. Cantik. Tapi takpelah TERIMA KASIH JE LAH YE sebab nanti kalau pakai yang bercorak mesti sama dengan orang. Tak eksklusif. Menyampah pulak. So I beli yang plain je biar boleh match dengan semua baju.

what do yout think?? Suits my face or nattt?

Bila balik rumah baru perasan dia ada tempek bling bling perkataan Ariani kat bucu tudung. TAK SUKAAA. Maybe dia expect orang akan display benda tu kat belakang tudung bila pakai so semua orang akan nampak. HAHAHAHAHAHAH NO. So I terpaksa lipat bling bling tu bahagian dalam sebab nak sorokkan.


Setempek dia letak kat bucu tudung :( Hmmmm

Tak jarang. Bahagian dalam warna putih yang tak licin (thumbs up)
Harap-harap takde pembaca yang terasa hati pulok yeee. Kalau I tak suka something tu, adalah sebab benda tu tak sesuai dengan I or itu bukan taste I. Maybe you suka bling bling, and it suits you. It's up to you nak suka, or nak benci apa. Asalkan you hepi, I hepi, habis cerita.

Sekian sahaja kata-kata dari saya. Semoga berjumpa lagi di dunia maya ini. Mekaceh.

Assalamualaikum


before makeup


Assalamualaikum

Ada beberapa orang yang pernah tanya saya macam mana nak nampak flawless & tak cakey makeup??? Jadi berikut merupakan beberapa perkara yang saya lakukan:



Haaaaa. Kena prepare dulu kulit ni biar jadi sihat sebelum letak semua makeup yang berat tu supaya tak membebankan kulit anda. I have a sensitive, oily, and dry skin (banyak betul masalah). 

Soooo. I moisturize my skin well. Untuk sensitive skin, it's important to lower down your skin temperature. Dan, pastikan biar 5 minit lepas apply setiap product ni supaya ia tenggelam masuk meresap ke dalam kulit.

Product that I used: 
(mengikut urutan gambar dan urutan pemakaian saya)

1. Kiehl's Calendula Herbal-Extract Toner
2. Laneige Water Bank Essence
3. Dr Morita Essence Watery cream
4. Skin & Lab Vita Energy Toner & Mist
5. IT'S MY Sun Cream Daily SPF45

JANGAN LUPA PAKAI SPF. PENTING SANGAT. 

SPF ni biasa orang selalu ingat kena pakai sebab taknak kulit burn. Lulz. Semua orang yang mempunyai kulit wajib pakai SPF!! Sebab collagen kulit cepat rosak kalau kena sunlight. Nak kulit cantik dan sihat kena la jaga everything from within dari sekecil-kecil sel okay!!

Itu sahaja dulu sebab I honestly don't know what else to say.
sebarang pertanyaan you can comment down below okayyyy

Babai. Assalamualaikum



Tiba-tiba muncul


Assalamualaikum. 
Ya Allah lama betul menghilang sebab malas dan tak ingat ada blog. 

Ada banyak gila review yang I janji nak buat tapi tak buat sampai ke sudoh. Sorry la tak sengaja php (php=pemberi harapan palsu). 

Sampai ketemu lagi. 
Babai